Hi wat leuk dat je mijn blog bezoekt en wat meer over mij te weten wilt komen!

Ik ben Anne, geboren en getogen in Noordwijkerhout, een dorp in Zuid-Holland, en ben op deze aardbol te vinden sinds 5 oktober 2001. Op vijf jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Noord-Holland, naar een dorp genaamd Abbekerk. Hier woon ik tot op de dag van vandaag nog steeds.

In het leven heeft iedereen een periode die de persoon, die jij vandaag de dag bent, heeft gevormd. Deze periode speelde zich voor mij af toen ik op de basisschool zat. In deze periode ben ik gepest en verloor ik mijn oma aan kanker. Nadat ik was doorgestroomd naar het voortgezet onderwijs liet ik het achter me, maar verwerken deed ik niet. Ik stopte het weg, maar 4 jaar later eiste dit zijn tol. Voor het eerst sinds jaren voelde ik mij weer ongelukkig. Ik heb aan mijzelf gewerkt door in gesprek te gaan met een psycholoog. Samen hebben we ervoor gezorgd dat ik vrede heb met die periodes in mijn leven en dat ik vandaag de dag anders naar de wereld kijk.

Na 8 jaar basisschool ben ik doorgestroomd naar het voortgezet onderwijs, waar ik in 2020 trots mijn vwo diploma in ontvangst heb genomen. In september 2020 ging mijn studie, waar ik zo lang naar uit heb gekeken, dan eindelijk van start. Ik mag mij officieel studente van ‘Culturele antropologie en ontwikkeling sociologie’ aan de Vrije Universiteit van Amsterdam noemen. Naast dat ik mij voorbereid op mijn loopbaan, leert deze studie mij ook veel op persoonlijk gebied.

Mijn leven is, net als de jouwe een reis, een reis voor jezelf waarin je je ontwikkelt. Deze ontwikkelingen deel ik op mijn blog. Ik schrijf over onderwerpen waar ik over nadenk, visies die ik heb, maar ook de leuke momenten die ik meemaak in mijn leven! Inmiddels ben ik trots op de persoon die ik door de jaren heen ben geworden. Ik ben gedisciplineerd, zit vol passie voor schrijven, ga graag met vrienden iets leuks doen, vind studeren onwijs leuk, ben ik begonnen met yoga en omschrijven mensen mij als iemand die altijd voor een ander klaar staat en die mensen opvrolijkt als het even tegenzit.

In 2014 begon mijn blogavontuur, ik richtte ‘Lifeoffanne’ op en heb hier tot eind 2016 mijn verhalen gedeeld. 5 maanden later begon ik het schrijven te missen en startte ik 10 mei 2017 Anne’s plek op, tot 23 augustus heb ik hier lief en leed met jullie gedeeld. Helaas raakte ik in een dip en lastte ik een pauze in, tot nu. Ik pak het dit keer anders aan, leg mezelf geen regels op en ga geen onnodige stress aan (dit beloof ik mijzelf iedere keer, maar deze keer heb ik ook daadwerkelijk een andere aanpak haha!). Ik schrijf omdat ik mij daardoor beter voel, omdat ik met schrijven vaker stil sta in het leven en er hierdoor meer van geniet. Ik heb een aantal oude artikelen meegenomen die mijn oude lezers erg hebben gewaardeerd, en ook een aantal die ik zelf wilde meenemen. Kijk nog even rond en ik hoop je snel terug te zien!