Treinen, ik vind ze heerlijk! Toen school nog bezig was, was er bij de Kruidvat een aanbieding: voor €15,99 kan je heel Nederland doorreizen. Dit hoefde je mij geen twee keer te vertellen! Ik belde gelijk mijn beste vriendin en kocht twee kaartjes. 18 augustus gingen we op pad, een lange dag met heel veel humor, eten en vooral nog veel meer humor. Had ik al verteld dat er humor aanwezig was?

Die ochtend werd ik 05.55u wakker. Goh dat was weer vroeg! Douchen, aankleden, ontbijten, tandenpoetsen en toen werd ik gebeld. Roos had zich verslapen, dat werd een trein later pakken. Eenmaal in de trein pakte ik het boek ‘De flirtcursus’ erbij. Aangezien ik best autistisch ben én daarnaast ook nog heel erg bang ben dat ik mijn halte mis legde ik hem bij Purmerend alweer weg, hahah! Nog geen vijf minuten later belde Roos mij weer. We hebben gebeld totdat we elkaar zagen, wat dus inhoud dat ik, in de trein terwijl ik alleen was, al de slappe lach had en dat ik mezelf alweer behoorlijk voorschut had gezet.

Toen we elkaar gevonden hadden gingen we linea recta naar de Starbucks. Jullie mogen raden wat voor drankje ik had genomen, ik ben namelijk best voorspelbaar is het niet? Voor degene die het niet weten, latte macchiato karamel. Stad 1 hebben we gehad, en nu?

Op naar Utrecht. We liepen de trap af en de eerste en de beste trein ging al over een minuut dus zijn we in alle haast die trein in gerend. Daar begon het al. We zaten op een vierzits plek en naast het gangpad zat een oud stelletje. Met al het respect naar ouderen mensen, maar we gingen echt stuk om ze! De man was namelijk helemaal verwondert over de planten die in een raam stonden, palen die in het water stonden, graffiti, overkappingen en dat moest hij zijn vrouw even duidelijk maken. Ik had het niet meer, echt niet! Op een gegeven moment maakte ik dus het grapje: ‘Roos, is dat nou afval op het spoor? Roos kijk, kijk dat is afval op het spoor!’ We lachten tot we niet meer bij kwamen en waren blij toen we uit die trein waren!

We vonden een superleuk pleintje in Hoog Catharijne. Daar zijn we even gaan zitten en toen zijn we de stad een stukje ingelopen. Roos wilde graag ‘The Sting’ even binnenlopen, dus dat doen we dan maar hè? Tot mijn verbazing vond ik een zwarte broek in mijn maat, precies wat ik zocht én ook nog eens voor een heel schappelijk prijsje maar €15,-. Roos kocht er ook nog twee hele leuke shirts.

Daarna wilden we onze weg eigenlijk vervolgen naar Zeist. Maar toen we op het perron aankwamen zagen we een trein die naar Leiden ging, ook goed! Eenmaal in de trein hadden we besloten om naar Woerden, een tussenstop, te gaan. Dat hadden we beter niet kunnen doen, hahah! Sorry als er lezers uit Woerden komen, maar het is niet voor ons weggelegd. Ik vond het er nogal, naja hoe zal ik het zeggen? Uitgestorven… Roos zat het allemaal af te zeiken waardoor we weer gigantisch veel lol hadden, niks was goed!

We konden geen leuk tentje vinden totdat we langs ‘Ook’ liepen. Ik schreeuwde het uit: ‘DIT ZIET ER WÉL LEUK UIT!’ Daar zijn we dus wat gaan eten. Ik nam een muntthee en een tosti van Turks brood met pesto, mozzarella en tomaat. Roos nam ook die tosti en een ijsthee (waarschijnlijk zelfgemaakt en hij was toch goed!). We hadden voor maar €6,- geluncht, dat kom je niet vaak tegen, of wel soms? Daarna zijn we zo snel als we konden weer weggegaan, op naar Leiden.

Eenmaal in Leiden liepen we even de Hunkemöller binnen. Nadat ik de informatie had gekregen die ik nodig had zijn we nog wat andere winkeltjes in geweest. In Leiden zijn we niet zo lang gebleven, we wilden naar Den Haag!

Er waren echter wegwerkzaamheden waardoor die trein niet reed. Gratis en voor niets kregen we een NS-bus. Ik had mijn twijfels over die bus, hij maakte zóveel herrie echt niet normaal!

Eenmaal in Den Haag belde ik mijn neefje (qua leeftijd is hij een jaar jonger, maar hij is toch echt een kop langer. Het wordt er altijd ingewreven…), hij woont daar en ik vond het wel gezellig om hem weer eens te zien. Na een half uurtje wachten was er een of andere man op ons afgelopen, binnensmonds mompelde die dat we “mooie meisjes” waren en bleef daarna nog een tijdje rond ons hangen. Dan voel je je toch ongemakkelijk, vooral omdat het een man was die al op leeftijd was…

Uiteindelijk liepen we mijn neef tegemoet en gingen we de stad in. Daar werden we nog aangesproken of we een goed betaalt baantje wilden. Tja, dat had niet zoveel zin want Roos en Micha, mijn neef, waren te jong (15) en ik kom daar niet vandaan, jammer! Vervolgens gingen we naar het restaurant ‘De Boterwaag’. Daar hebben ze oprecht de beste chocolademelk die ik ooít heb gehad, echt verrukkelijk. Het personeel was ook heel erg attent en maakte gewoon gezellig een praatje met ons, voor de herhaling vatbaar dus.

Oh als je in Den Haag bent, ga daar even langs en bestel die choco. Echt je smaakpapillen weten niet wat ze meemaken!

Vanuit Den Haag gingen we naar Rotterdam om te dineren. Geen succes. We liepen eerst de verkeerde kant op, moesten toen naar de wc, vervolgens liepen we terug en gingen we een ander deel in en konden we geen tentje vinden wat we zochten. Ik besloot het te vragen aan twee mannen die naast ons zaten, tuurlijk heb ik weer. Ze spraken geen Nederlands en keken me aan alsof ik een clownspak aanhad.

Ondertussen waren we nogal chagrijnig. We besloten terug te gaan naar het station om daar te kijken waar we heen gingen. Iedereen daar had wel meegekregen dat we daar weg wilden, we zaten te zuchten en te kreunen bij het leven. We wilden namelijk naar de KFC, we wilden alleen niet naar die in Rotterdam, we voelden ons daar totaal niet thuis en er was (voor ons) geen sfeer te bekennen.

Op naar Schiphol Airport, dat duurde voor ons gevoel ook eindeloos en ik verontschuldig mij nog maar even voor de passagiers in die trein want we waren nogal “aanwezig”. Toen ik het eerste vliegtuig had gespot slaakte ik een kreet van geluk! Roos zei dat dat niet perse iets goeds betekende. Maar ja ‘waar rook is, is vuur’ is het niet?

Eenmaal daar aangekomen vonden we ook niet wat we wilden. We vroegen aan twee mannen van de Marachaussee of zij wisten of er daar ergens een KFC was. Nope, niet daar. Er was natuurlijk wel een Burgerking etc. Toen we duidelijk maakten dat we écht naar de KFC wilden zeiden ze ‘Goh jullie hebben wel héél erg veel zin in kip hè?’ Wij lachen en uitgelegd over Rotterdam e.d. waarna we een heel leuk gesprek met die twee mannen hadden. Vervolgens haalden we nog even een drankje halen bij de Starbucks. Maar toen ik mijn drankje kreeg was ik verontwaardigt, dit was niet wat ik had besteld! Totdat Roos zei: ‘Jawel hoor, je zei latte macchiato’. Wel -!%@^#&- daar ging dan €3,80 aan een drankje waar ik geeneens zin in had! Ik wilde natuurlijk karamel macchiato…

In Amsterdam gingen we als gekken op de KFC af. Een rij van dertig minuten doorstaan en we hadden eindelijk ons eten. Inmiddels voelden we onze benen niet meer, maar wel onze knieën! Roos heeft namelijk ook iets met haar knie, we worden ook wel de ‘kniekneusjes’ genoemd…

In de rij stonden twee jongens die zo nu en dan keken en ineens een camera tevoorschijn haalden. Roos en ik zeiden voor de grap ‘Straks maken ze nog een foto hahah!’ Ik moest weer eens naar de wc dus ik dacht ik loop even naar boven. Tot onze verbazing zagen we toen dat de twee jongens uit de rij echt foto’s van ons hadden genomen, wat krijgen we nou?! Eenmaal boven was ik voor de tweede keer in 1 minuut verbaasd. Ik moest geld betalen om naar de wc te gaan?! Ik heb net €16,- uitgegeven en ik moet ook nog betalen voor een bezoekje aan het toilet?! Het gaat toch niet nóg gekker worden hè?

Na het eten besloten we naar Almere te gaan, daar was ook geen moer te beleven, geen kip te bekennen en dus besloten we na een halfuurtje weer weg te gaan. Terug naar A’dam.

Inmiddels hadden we 7 steden gehad én Schiphol Airport. Daarna besloten we dat het wel tijd was om weer naar huis te gaan. In de trein had ik nog een heel leuk gesprek met een man op leeftijd, hij had precies dezelfde actie van de NS gebruikt om naar Leeuwarden te gaan, leuk hè?

Aangekomen in Hoorn stonden mijn moeder en opa mij op te wachten. Ik kón niet meer! Mijn knieën zijn helemaal kapot na vandaag en ik zou ook niet lang wakker liggen in mijn bedje.

Follow my blog with Bloglovin

Dit artikel is meeverhuisd vanaf mijn oude blog. Oorspronkelijke datum van posten: 24 augustus 2018

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *