We kunnen er natuurlijk niet omheen, afgelopen week was er voor het eerst in een lange tijd weer een echte winter te beleven in Nederland. Het zal je dan ook niet verbazen dat ook ik hier goed gebruik van heb gemaakt.

Het winterse weer begon zondag. In principe moest ik werken, maar Praxis Nederland sloot alle filialen i.v.m. de weersvoorspellingen en het risico om de weg op te gaan. Nu moet ik zeggen, aan het begin baalde ik, maar achteraf gezien vond ik het helemaal niet zo erg want zo kon ik zondag ook lekker genieten van de sneeuw. De ochtend begon al goed met een sneeuwballen gevecht, gevolgd door warme chocomel met slagroom! Daarna pakten we onszelf dik in, pakten de slee, de camera en gingen naar de Schoorlse duinen. Hier hebben we goed gebruik gemaakt van de slee! Thijs en ik gingen samen met de slee naar beneden, helaas kieperden we om en ging Thijs volledig over mijn been heen met de slee, een beetje onprettig maar het was wel een grappig gezicht! Daarna heb ik de slee maar even achterwegen gelaten en vooral genoten van de omgeving! ’s Avonds aten we kibbeling, dit was echter niet genoeg (je zal maar van eten houden) en dus aten we daarna nog een pizza toen we weer thuis waren.

Maandag bracht Thijs mij naar huis omdat de accu van mijn auto was overleden :(. Onderweg hebben we nog een auto geduwd die vast was komen te zitten in de sneeuw en hebben we ons verwonderd over de hoeveelheid sneeuw die was gevallen. Deze dag heb ik verder niets gedaan in de sneeuw, ik moest mij vooral goed voorbereiden om mijn hertentamen voor die avond (ps.: die ging voor mijn gevoel erg goed!).

Dinsdag kocht ik schaatsen bij de Bouchier, toen ik thuiskwam en ze wilden passen waren deze echter aan de binnenkant vastgeplakt met plakband, ja je leest het goed, met plakband ja. Ik had ze gelijk even gebeld en gevraagd of ze een ander paar voor mij konden klaarleggen, zodat ik ze ergens deze week kon ruilen. ’s Avonds was het mijn beurt om de honden uit te laten, doordat het voor hun pootjes eigenlijk te koud en pijnlijk is heb ik geen groot rondje gelopen. Maarrr…. tijdens het lopen heb ik ze maar even losgelaten (het was compleet verlaten op dat stukje) en heb ik maar een paar sneeuwballen gegooid waar ze vervolgens achteraan gingen. Dit was zó ontzettend lief gezicht! Ik heb er onwijs van genoten :).

De dag daarop begon ik met school. Tegen het eind van de middag had Thijs mij gebeld of ik niet vandaag mijn schaatsen kon ruilen, zodat we ’s avonds op de sloot konden schaatsen. Met nogal wat haast (de winkel sloot al bijna) zijn we naar de Bouchier gegaan om mijn andere setje op te halen. Deze bleek helaas ook vast te zitten met plakband en dus gingen we door met passen totdat ik de juiste had gevonden! In principe hadden ze geen schaatsen meer in mijn prijsklasse, maar de vriendelijke verkoper gaf mij nog eens €20,- korting op de schaats, waardoor ik uiteindelijk nog maar €20 bij hoefde te leggen (deze schaatsen waren even iets duurder dan degene die ik eerst had gekocht). Je raad het al, ’s avonds gingen we dus de sloot op met onze schaatsen. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst op natuurijs heb gestaan… Ik denk dat de laatste keer was toen ik nog op de basisschool zat. het was dus echt onwijs leuk om weer eens op een sloot te kunnen schaatsen! We kwamen een paar vrienden tegen en hielden een sneeuwballen gevecht :). Naarmate de tijd vorderde zijn we maar van het ijs afgegaan, hier en daar begon het namelijk slecht te worden en er ontstonden steeds meer scheuren. Zoals je wellicht al verwacht, zijn we de volgende avond weer gaan schaatsen!

Vrijdag verliep anders dan de rest van de week. Thijs had gevraagd of die eerder mocht stoppen op werk en ik zorgde ervoor dat ik alles voor school afhad voor 15.45u. Ik had echter 3 lessen achter elkaar vanaf 11.00u tot 15.45u. en dus ging de wekker 5.30u zodat ik alles afhad. Het vroege opstaan was het waard, want ’s middags gingen we naar Wervershoof om daar de middag op de schaatsen door te brengen! We schrokken eigenlijk een beetje van de hoeveelheid mensen die er waren, zoveel mensen bij elkaar hebben we al een jaar niet gezien dus dat was toch wel even wennen. Wat was het daar toch mooi! De zon die langzaam onderging, de saamhorigheid op het ijs en dan nog gezellig met zijn tweeën schaatsen, ik heb echt onwijs genoten van deze middag!

Vrijdag was gelijk de laatste dag dat ik op het ijs stond. Zaterdag konden we niet schaatsen omdat er al andere plannen waren die niet konden worden afgezegd en zondag was ik te werk. Zaterdag avond hebben we wel op een andere manier genoten van het koude weer. We hebben de hottub opgestookt en zo zaten we lekker warm in het water, omringd door de sneeuw.

Ik denk dat ik voor velen spreek, als ik zeg dat dit winterse weer ons goed heeft gedaan en ons weer eens wat afwisseling heeft gegeven en ons van de automatische piloot heeft afgehaald. Een week lang konden we ons buiten vermaken in de sneeuw en op het ijs. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er onwijs blij en gelukkig van werd om dit weer eens mee te maken!

Misschien vind je dit ook leuk

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *