Afgelopen week ging ik met Thijs mee op de bakwagen, de avond daarvoor twijfelde ik nog zo of ik wel mee moest gaan, mijn wekker ging ten slotte 03.15u maar ik zette de wekker en ging met hem mee. Op naar België. België was dus ook het hele punt waarom ik mee wilde. Telkens als hij een ritje België heeft moet ik werken en dit keer dus niet. Dan maar wat minder slaap, maar ik moest en zou mee gaan.

De dag begon dus ontzettend vroeg. Ik had bedacht dat ik, wat ik normaal in een uur en 15 minuten doe, ook wel in een half uur zou redden en dat is mij gelukt! Thijs pikte mij om 03.45u op met de scooter en zo gingen we op weg. De eerste paar kilometer waren nog wat onzeker, we wisten niet zeker of de bakwagen het zou begeven of dat deze gewoon verder kon rijden. Na hem aan en uit te hebben gezet zijn we toch doorgereden en met succes! We arriveerden om 07.00u bij de eerste klant, deze stond tot onze verbazing half naakt in de deuropening (klein detail).

Voor de tweede klant konden we weer terug de grens over, deze klant woonde net aan in Nederland. Hoewel ik het jammer vond dat we weer Nederland terug in gingen woonde deze meneer prachtig. Zo waren er nog heel veel klanten die allen een eigen bijdrage hadden aan onze dag. Huizen die niet te vinden waren omdat wegen afgesloten waren, iemand die telkens in de herhaling viel, een ander die een enorm mooie auto in de garage had staan etc.

Ik had alleen wel de pech dat dit mijn tweede dag van mijn menstruatie was, wat dus betekent: heftigste dag! Leuk als je dan op de bakwagen zit en dus eigenlijk geen wc tot je beschikking hebt. Ik heb bij twee huishoudens geprobeerd mijn cup te legen, maar dan was het er net niet gunstig. Toen we gingen tanken dacht ik mijn kans te grijpen, ik werd door een garage naar de wc geleid waar de pis op de rand lag en er nauwelijks toiletpapier was. Ik kon er nauwelijks plassen, laat staan mijn cup vervangen. Op dat moment baalde ik van het vrouw zijn, wat kut is dat zeg. Bij de eerste volgende klant vroeg ik naar een toilet en daar was zowel een wastafel, als een prullenbakje en genoeg wc-papier, fantastisch!

Inmiddels reden we in een mooi stukje België. Er waren primitieve weggetjes die erg knus waren. Uiteindelijk belandde we in Ieper, waar ik afgelopen jaar met mijn school naar toe ben geweest. We besloten om daar wat te gaan eten en aten een hamburger. Wat we niet beseften was dat het pas 12.00u was en dat mensen ons dus waarschijnlijk apart vonden omdat we zo vroeg aan de patat en al zaten (wij waren inmiddels alweer 9 uur lang wakker). Na een uur te hebben rondgelopen en wat te hebben gegeten gingen we weer verder. Tot onze verbazing zaten we een kilometer of twee verwijderd van de Franse grens en dus zijn we die overgestoken om naar de Supermarché te gaan om daar cadeautjes voor vrienden van ons te kopen.

Op een gegeven moment was alles bezorgd en begonnen we aan de terugreis. We speelden spelletjes als wie het eerst zijn naam in een kentekenbord vind en speelden allerlei muziek af die herinneringen opriepen. Half 8 stapten we op de scooter onderweg naar huis en zat de dag er weer op. We sloten de dag samen af, gingen te bed en ik heb heerlijk geslapen. Hoewel het voor Thijs een dag werken was, voelde het voor mij als een dagje uit. Wat heb ik genoten!

Dit artikel is meeverhuisd vanaf mijn oude blog. Oorspronkelijke datum van posten: 10 juni 2020

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *