Ik probeer de afgelopen tijd wat bewuster te leven. “Maar Anne, wat bedoel je dan nu precies met bewust?” Ik denk dat iedereen deze periode van thuiszitten en “beperkt” kunnen leven door de omstandigheden wel zat is, ik in ieder geval wel. Ik merkte aan mijzelf dat ik weer gevoelens kreeg waarbij ik niet wist wat mij verdrietig maakte, dat ik in een neerwaartse spiraal van verdriet zat en ook echt huilde terwijl ik niet wist wat ik nu eigenlijk voelde. Ik zit totaal niet te wachten op nog zo’n periode in mijn leven, om stil te zitten en te voelen wat ik dan ook in vredesnaam mag voelen, terwijl ik er juist ook aan kan werken. En dat is dan dus precies wat ik ga doen.

Eén van de manieren waardoor ik bewuster wil gaan leven is door mijn happiness agenda dagelijks in te vullen. Hierdoor sta ik elke dag stil bij de momenten die er voor mij toe doen. Doordat ik die moeite erin steek, ben ik mij bewust van mijn dag en kijk ik erop terug waardoor ik deze dag dus bewuster meemaak en niet zomaar aan mij voorbij laat gaan. Een ander idee dat ik voorbij zag komen is om een bucketlist voor elk seizoen op te zetten, dit idee zag ik voorbij komen op Minimalistdutchie en ik denk zomaar dat ik dat weleens wil proberen!

Naast dat ik dus op de geluksmomentjes let en een seizoen bucketlist ga opstellen (eens kijken of dat iets voor mij is), ben ik begin dit jaar ook begonnen met yoga. Zoals mijn meeverhuisde volgers al weten, heb ik een knieblessure dat sporten moeilijk maakt. Het kan, maar met moeite en met gevolgen. Yoga daarentegen werkt onwijs goed én ik heb minder last van rugpijn! Nu ik elke dag van half negen tot een uur of half vijf achter de laptop zit voor mijn studie, heb ik ook vaker last van rug- en nekpijn. Naast dat yoga dus deze pijn helpt verlichten, merk ik aan mijzelf dat het mij goed doet om de dag te beginnen met een moment voor mijzelf en om niet gelijk ‘aan’ te staan.

Daarnaast probeer ik wat meer rekening te houden met het milieu, dit is natuurlijk vooral voor de natuur, maar daardoor toch ook voor mijzelf. Vergeet niet, wij mensen zijn een onderdeel van de natuur. Wij zijn ook gewoon “maar” een organisme dat zich verder heeft ontwikkeld. Dit doe ik onder andere door minder vlees te eten, hoewel dat in eerste instantie niet de hoofdreden is dat ik minder vlees ben gaan eten, zo koop ik ook herbruikbare producten, en ben ik overgestapt op milieuvriendelijke doucheproducten. Hier zal ik waarschijnlijk nog wel eens een artikel over schrijven :).

Doordat ik mijn blog weer heb opgepakt en mij dus bezighoud met “bewust” leven, ben ik ook weer wat gaan rondstruinen bij collega bloggers. Zo gaf Amber van www.happybeat.be laatst de kijk tip The minimalists: less is now. Zoals we in Nederland zeggen: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Nu weet ik sowieso van mijzelf al dat ik beter functioneer in een opgeruimde omgeving. Mijn kamer is altijd opgeruimd en toch kon ik het niet laten om het verder op te ruimen. Voor het oog is het namelijk opgeruimd, maar in mijn kledingkast, bureaulades, bureauvakken, bed lades, etc. zit meer troep dan je verwacht. Zo ben ik begonnen met opruimen, of hoe anderen het noemen “minimaliseren”. Ik kijk even aan hoe het loopt, maar wellicht dat ik het leuk vind om dat ook met jullie te delen.

Een hele waslijst aan dingen waardoor ik mij bewuster wil worden van mijn leven. Ik gok zomaar dat jullie hier nog wel meer over te lezen zullen krijgen, ik kijk wel even hoe dat loopt.

De verwijzingen naar andere blogs zijn geen samenwerkingen. Ik vind het gewoon goede artikelen en deel ze daarom graag met jullie!

Misschien vind je dit ook leuk

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *