Af en toe word het ineens weer duidelijk. Duidelijk dat jij alleen in dit leven staat. Dan moet je jezelf weer zien te redden. Dat besef is verdomde hard.

Het feit is echter, dat je het ook alleen moet doen. Maar dit heb je al die tijd al gemoeten. Je staat er altijd alleen voor. Jouw hele leven draait om jou. Hoe egoïstisch dit dan ook mag klinken, jij leeft voor jezelf en niet voor een ander.

Het belangrijkste in dit leven is dat jij voor jezelf zorgt. Jij bent degene die waarde hecht aan jouw leven. Jij bent degene die met jezelf moet leven. Jij moet zien te leven, in én met dit leven.

Jij moet gelukkig zien te zijn met de situatie waarin jij je bevindt. Jij moet jouw normen en waarden blijven naleven. Jij en jij alleen. Jij moet jezelf blijven ontwikkelen. Jij moet mensen kunnen loslaten en kiezen wat voor jou het beste is. Jij moet kunnen genieten van jouw leven.

De mens is een gezelschap wezen. Dit wil echter niet zeggen dat je niet aan jezelf moet denken. Jij moet jouw eigen boontjes zien te doppen. Hulp is altijd welkom, maar wanneer de hulp niet behulpzaam is en het alleen maar energie kost, dan ben je beter af zonder.

Kiezen voor jezelf is niet altijd makkelijk, maar wel van belang.

Dit artikel is meeverhuisd vanaf mijn oude blog. Oorspronkelijke datum van posten: 28 februari 2020

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *