Vooruitgang boeken ten tijden van Corona, ik denk dat dat best te doen is. Eigenlijk is Corona een zware challenge voor jezelf, je vrienden, familie en je relatie. Kan jij Corona doorstaan en wat leer je ervan?

Als ik kijk naar het afgelopen jaar dan denk ik dat Corona mij over het algemeen goed heeft gedaan. Ik behaalde mijn vwo diploma, nu waren we natuurlijk al bijna aan het einde van het schooljaar en sloeg ineens alles om, maar toch door alle onzekerheden heen heb ik mijn laatste toetsen goed weten te behalen. Ik haalde zelfs een 7,2 voor geschiedenis, zo’n hoog cijfer had ik in geen drie jaar voor dat vak behaald :).

Nadat ik mijn toetsen had afgerond ben ik fulltime gaan werken bij de Praxis, ik heb onwijs veel geld kunnen sparen maar bovenal weet ik nu ook van mijzelf wat ik later niet als vaste baan wil hebben. Als bijbaan heb ik het onwijs naar mijn zin, maar ik heb wel geleerd dat dit niet is wat ik later wil blijven doen na mijn studie. Ik wil blijven ondernemen en leren tijdens mijn baan en ik ben nou eenmaal best wel leergierig. Om heel eerlijk te zijn zou ik écht niet weten wat dan wel een baan voor mij zou zijn, maar dat geeft niet want ik kan een grote tak van banen afstrepen wat de keuzelijst toch weer korter maakt ;).

Op persoonlijk gebied is Corona natuurlijk ook een zware beproefing. Ik had net weer 3,5 maand een relatie toen de pandemie om de hoek kwam kijken. Het eerste halfjaar hebben wij ons er best goed doorheen geslagen, ik denk dat dit ook voornamelijk kwam doordat we allebei de hele week werkte en dus kwam je dagelijks het huis uit. In de zomer hebben we zelfs een mooie vakantie mogen maken naar het zonnige Annecy en ook in november zijn we nog een nacht en dag weg geweest. Daarna kwam natuurlijk de harde lockdown en werd het zwaarder. Ik zit zelf 5 dagen in de week op mijn kamer van een uur of negen tot een uur of vijf te studeren en ik kan dus niet echt zeggen dat ik iets meemaak. De donderdagavonden en de zaterdagen werk ik, dus dan verlaat ik mijn kamer en ben ik er weer even tussenuit. Natuurlijk ben ik vaak bij Thijs, en spreken we wel eens af met vrienden maar ik merk wel dat ik het zwaar vind om niks te beleven en eigenlijk continu in dezelfde ruimte te zitten.

Maar dit brengt ook onwijs veel uitdagingen met zich mee, want wat je kan je dan wel doen? Je kan nog steeds een theetje met een vriendin drinken, je kan de stad in en een koffie en een broodje to-go halen en dan een rondje lopen, je kan een rondje gaan fietsen, een avondje Wii-en, een bordspelletje doen, je kan je eigen wellness avondje houden, je kan vanaf deze week zelfs weer een terrasje pakken! De motivatie om deze dingen te ondernemen kan nog weleens ontbreken, maar er zijn dus echt nog dingen die je wel kan doen! Het is dus voornamelijk de uitdaging of jij het waard vind om moeite voor jezelf te doen. Het is dus ook een soort spiegel die je jezelf voorhoudt. Wat doe ik met mijn leven en ben ik daar tevreden mee en trots op? In mijn geval zeg ik volmondig ja! Ik ben er trots op dat ik dit studiejaar al bijna heb afgerond en dat mij dit best wel goed af is gegaan. Ik ben er trots op dat ik een bijbaan heb. Ik ben er trots op dat ik aan mijzelf werk en dat ik mijn gevoelens (hoe k*t die af en toe ook zijn) toelaat. Ik ben nou eenmaal een mens en die hebben (heel toevallig) gevoelens, so be it!

Natuurlijk ben ik helemaal klaar met deze situatie en kan ik niet wachten totdat we weer naar een feestje kunnen of gewoon normaal naar de universiteit kunnen. Maar ondanks alles ben ik ben echt trots op mijzelf hoe ik mijzelf het afgelopen jaar heb ontwikkeld. Ik ben van het vwo afgegaan, ben fulltime gaan werken, ik ging voor het eerst zelf op vakantie, en ik begon de studie van mijn dromen. Ik werk aan mijn toekomst en aan mijzelf, dat is waar het om draait!

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *